Mënyra më e thjeshtë për të qenë të lumtur

Është një ndjenjë e mrekullueshme, por shpesh herë e rrufeshme dhe nuk zgjat shumë.

Kur ka qenë hera e fundit që keni qënë vërtet të lumtur? (Po flasim për atë lloj lumturie që përjeton kur sapo ke fituar një medalje ari në Lojërat Olimpike)…

Për të matur nivelin e lumturisë së njerëzve në botë, shkencëtarët zhvillojnë sondazhe si aplikacione Mappiness dhe World Happiness Report ku qindra vullnetarë përgjigjen se sa të lumtur janë me cilësinë e jetës së tyre.
Ndërkohë që rezultatet nuk nxjerrin një konkluzion të saktë se çfarë i bën të gjithë njerëzit të lumtur, dhe se çfarë nuk i bën, studimet dhe shkrimet mbi këtë çështje japin çelësin se si mund të keni më shumë gëzim që zgjat:
1-Meditoni
2-Dilni në natyrë
3-Merrni pjesë në aktivitete
4-Shpenzoni para për të tjerët
5-Bëhuni vullnetarë

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button