Vetitë shëruese të misrit

Misri në vete  përmban shumë pak yndyrë, përderisa është i pasur me niseshte, proteina dhe sheqer.

Misri është burim i vërtetë i ushqimit, është i pasur me vitamina B dhe C, acid folik, fosfor, kalium dhe magnez.

Nëse ne ziejm misrin atëherë  bëhet edhe më i shëndetshëm, sepse me zierjen apo pjekjen e tij lirohen molekula të cilat e mbrojnë organizmin nga ndikimi i dëmshëm i radikalëve të lirë.

Kokrra e misit është e pasur me fibra, që në mënyrë krejt natyrale ul nivelin e kolesterolit të dëmshëm në gjak. Ky ushqim mbron edhe nga kanceri dhe sëmundjet e ndryshme të zemrës.

Acidi folik nga misri është shumë i rëndësishëm për zhvillimin e sistemit nervor të fetusit në stomak përderisa në tre muajt e parë të shtatzënisë misri ju sugjerohet të gjitha femrave. Në mjekësinë popullore misri përdoret edhe për humbje në peshë.

Mëndafshi i misrit është i pasur me fibra bimore, prandaj ndikon në uljen e kolesterolit të keq si dhe ndalon lajmërimin e kancerit në zorrë të trashë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button