“Lagjja e Trimave”, heshtja e kumanovarëve foli për porosinë e tyre (FOTO+VIDEO)

Të veshur kuq e zi, me trëndafila në dorë dhe fotografi të Zamira Jasharit, vajzës nga Lagjja e Trimave që pushtoi faqet e mediave botërore me fotografinë e saj ku duket e shqetësuar nga ngjarjet e 9 majit, disa fëmijë, të rinj dhe qytetarë të Kumanovës sot marshuan heshtazi nëpër rrugët e Kumanovës, raporton Portalb.

Marshi filloi nga Lagjja e Trimave dhe pas një xhiroje nëpër rrugët e Kumanovës, në po të njëjtin vend ka përfunduar.

Marshuesit kanë protestuar në heshtje duke u solidarizuar me heshtjen e institucioneve për zbardhjen e rastit të “Kumanovës”.

Në duart e marshuesve u panë pankarta me mbishkrime, “Stop terrorit shtetëror”, “Terrorizmi nuk ka komb as fe”, “Stop rasteve të montuara ndaj shqiptarëve”.

Njëri ndër iniciatorët e marshit të sotëm përkujtimor, Shaban Demiri, tha se ia kanë arritur qëllimit, që ta dërgojnë porosinë nëpërmjet heshtjes deri te institucionet, dhe porositi se rastet e ngjashme të mos përsëriten.

“Ne dërguam mesazh se jemi për qetësi dhe rehati që t’ua me dije të gjithëve se rastet e montuara të ndërpriten, ndërkaq ata që janë në procedurë të ndriçohen dhe kurrë të mos përsëriten askund në botë. Protestuam në heshtje dhe qetë se heshtja flet gjithçka”, tha Demiri.

Demiri tha se marshi i sotëm është organizuar më herët sepse më pas do t’i bashkëngjiten edhe protestës së Këshillit Opozitar.

Përndryshe, marshi përkujtimor është organizuar nga familjet e prekura nga konflikti i armatosur më 9 Maj dhe 10 maj të vitit 2015 në Kumanovë, gjegjësisht në “Lagjen e Trimave”, në përkujtim të të rënëve dhe të burgosurve, raporton gazetari i Portalbit nga terreni.

13177803_10209553740703060_1601201175216969859_n

13179469_10209553738983017_3431439435700551320_n

13138843_10209553654700910_6497124371501075075_n

13166088_10209553565858689_7600084440744769155_n

13151689_10209553566618708_6831399799942257234_n

13124783_10209553564978667_7662695283221919841_n

13092170_10209553564258649_2305702734337856502_n

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button