Pro Evropës apo Pro Rusisë

Maqedonia qe prej themelimit te saj si shtet, ka kaluar neper sfida te ndryshme, dhe te cilat në të shumtën e rasteve kanë qenë: politike, ekonomike, etnike etj. Keto probleme akoma janë prezente në vendi tonë dhe për pasojë kemi edhe krizë në mënyrë permanente.

Pasiqë kjo qeveri e humbi mbeshtetje nga faktori ndërkombëtarë dhe më saktësish nga Nato, BE-ja dhe SHBA-të. Vendin e tyre në mënyrë të menjëhershme e plotësoj Rusia, e cila ne vitet e fundin është duke e përkrahur tejmase qeverin aktuale. Por është për tu habitur fakti se, shumica e shteteve ballkanike synim e kanë inkuadrimin në Nato dhe BE, ndërsa qeveria aktuale preferon me shumë Rusine dhe boten Lindore. Por një gjë është e sigurt, nëse vazhdon akoma kjo politike, vendi jonë rrezikon te humbas shumçka, si ne aspektin ekonomike por edhe ne ate politike. Sepse tashme është e dukshme që rrugë tjeter përpos inkuadrimit në strukturat euroatlantike, nuk ka dhe është e kot perkrahja nga Rusia, sepse nje gjë të tillë, nuk e deshiron as populli dhe as shtetet fqinje, por këtë e dëshiron veten ky pushtet saqë, edhe vet nuk e dij se sa thelle është zhytur.

Lajme të ngjashme

Back to top button