Ndotja e ajrit sot është alarmante në Shkup dhe Tetovë

Ndotja e ajrit sot është alarmante në Shkup dhe Tetovë. Nga matjet e Ministrisë së ambientit jetësorë dhe planifikimit hapësinorë nëpërmjet pikave të matjeve, sasia e grimcave PH 10 në Shkup arrin nga 250 deri në 300 mikrogram ndërsa në Tetovë është 300 mikrogram.

Sipas specialistëve mjekë, makinat dhe industria e pakontrolluar sidomos Jugohromi po ndot ajrin.

Ndotje tej normave të palejuara shkakton sëmundje kancerogjene dhe jetë më të shkurtër.

Lajme të ngjashme

Back to top button