Një fotografi e vitit 2014 pretendohet në mënyrë të rreme se shfaq një djalë ukrainas me tatuazhe naziste

Fotoja me djalin është e vjetër nëntë vjeç dhe vjen nga festivali ndërkombëtar i tatuazheve që u mbajt në Kiev për të dhjetën herë në 2014. Siç thuhet në vetë njoftimin për festivalin, në të morën pjesë shumë dashamirës të tatuazheve jo vetëm nga vende të ndryshme të Ukrainës, por edhe nga vende të tjera të botës. Prandaj, nuk mund të thuhet me siguri të plotë se nga është djali që ka tatuazhe me simbole naziste dhe aq më pak mund të pretendohet se është ukrainas, shkruan Vërtetmatësi.

Në Facebook është rishfaqur një fotografi e një djali që ka tatuazhe me simbole naziste dhe që pretendohet se është ukrainas. Për këtë nuk ka asnjë konfirmim.

FASHISTI

Perëndimi kolektiv është në unison në pretendimet se Putini është një diktator që dëshiron të shkatërrojë një komb sovran me agresion.

E vetmja gjë për të cilën ata nuk mund të bien dakord është përdorimi i terminologjisë. Dikush e quan “Hitler i Ri”, të tjerë totalitar…prandaj gjithnjë e më shpesh gjendet një kompromis në termin “Agresion fashist”.

Dhe sigurisht, të gjithë kanë të drejtë të luftojnë kundër agresionit fashist, edhe ky djali i gjorë ukrainas…dhe ka të drejtën e idealeve të tij!, thuhet në postimin që po analizojmë, i cili shpërndan fotografinë e djalit.

Megjithatë, postimi nuk ofron asnjë konfirmim apo provë se djali ka ndonjë lidhje me Ukrainën.

Nëse e kërkoni foton në internet, përmes Tin Aye, do të shihni që ajo shfaqet që në vitin 2015.

Mediat ruse e përdorën për herë të parë këtë foto, si ilustrim në lidhje me Ukrainën, në vitin 2018, shkruan faqja çeke për verifikimin e fakteve facticke.info.

“Vërtetmatësi” kërkoi edhe në motorin e kërkimit Yandex për foton dhe zbuloi se fotografia me djalin është e vjetër nëntë vjeç dhe vjen nga festivali ndërkombëtar i tatuazheve që u mbajt për të dhjetën herë në Kiev në vitin 2014.

Banorët dhe të ftuarit e Kievit të bukur do të kujtojnë ditët e ngrohta të vjeshtës me imazhe të ndritshme, lëvizje dhe pozitivitet në festivalin e ardhshëm (jubileu, i 10-ti me radhë!) Ndërkombëtar i tatuazheve “Tattoo Collection” 2014. Takoni artistë të shquar tatuazhesh, dashamirës dhe adhurues të artit të pikturës së trupit, të cilët do të vijnë këtu jo vetëm nga pjesë të ndryshme të vendit, por edhe nga vende të tjera të botës. Një humor i mirë, shumë zbulime interesante dhe çmime të vlefshme, si dhe një program i pasur kulturor – këto janë larg nga të gjithë komponentët e festivalit të ardhshëm, thuhet në faqen që përcjell informacione për festivalin.

Siç thuhet në vetë njoftimin për festivalin, në të morën pjesë shumë dashamirës të tatuazheve jo vetëm nga pjesë të ndryshme të Ukrainës, por edhe nga vende të tjera të botës. Prandaj, nuk mund të thuhet me siguri të plotë se nga është djali që ka tatuazhe me simbole naziste dhe aq më pak mund të pretendohet se është ukrainas.

Si kujtesë, Ukraina e ndaloi promovimin e nazizmit në vitin 2015.

Nga të gjitha faktet e më sipërme mund të konkludojmë se postimit që po shqyrtojmë i mungon konteksti.

Disklejmer i ri, baner, NED

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button