Britania me sanksione të reja – oligarkëve rus ua ka ndaluar udhëtimin dhe u ka ngrirë pasurinë

Qeveria e Britanisë njoftoi ngrirjen e plotë të aseteve dhe ndalim të udhëtimit për 2 nga oligarkët kryesorë të Rusisë, Alisher Usmanov dhe Igor Shuvalov me interesa të rëndësishme në Mbretërinë e Bashkuar dhe lidhje të ngushta me Kremlinin, transmeton Portalb.mk.

Alisher Usmanov ka pasur interesa të konsiderueshme në klubet angleze të futbollit Arsenal dhe Everton. Ai zotëron Shtëpinë Beechwood në Highgate, me vlerë rreth 48 milionë funte, dhe pronën e shekullit të 16-të Sutton Place në Surrey.

Pasuritë e Igor Shuvalov në Mbretërinë e Bashkuar përfshijnë 2 apartamente luksoze në Londrën qendrore me vlerë rreth 11 milionë funte. Ai është pjesë kyçe e rrethit të brendshëm të Putinit dhe drejtoi ofertën e Rusisë për Kupën e Botës në Futboll 2018.

Sekretari i Jashtëm do të krijojë gjithashtu një Task Force Oligarke me ministra dhe zyrtarë nga departamentet, duke përfshirë Ministrinë e Brendshme, Thesarin, Departamentin për Energjinë e Biznesit dhe Strategjinë Industriale, Departamentin për Nivelimin e Lartë, Strehimin dhe Komunitetet dhe Agjencinë Kombëtare të Krimit. Ky grup ekspertësh do të koordinojë punën ndërqeveritare për të sanksionuar oligarkët, duke ndihmuar në ndërtimin e rasteve kundër listës së oligarkëve që ka identifikuar si objektiva.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button