Borisov: Maqedonia doemos t’i përmbush kriteret e BE-së

Bullgaria mbetet mik i mirë dhe do t’i jep mbështetje Maqedonisë në rrugën drejt BE-së dhe NATO-s, por insistojmë që ajo t’i përmbush të gjitha kërkesat që i urdhëron Bashkimi, deklaroi kryeministri bullgar Bojko Borisov.

“Qëndrimi jonë ndaj Maqedonisë është vendosës. Ajo është miku jonë më i afërt dhe më i mirë, por kriteret duhet të plotësohen, para se gjithash të përmirësohen marrëdhëniet ndërfqinjësore. Ne ishim vetëm realist, ndërsa kërkojmë që fqinjët të jenë tolerantë, sqaroi kryeministri bullgar. /portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button