Të hënën afati i fundit për miratimin e buxhetit

Duke marrë parasysh procedurën për bartjen e buxhetit të shtetit, 24 dhjetori është termini kur Propozim-teksti duhet të gjendet para deputetëve, që ai të sillet më 31 dhjetor.

Propozim-buxheti së bashku me amendamentet e pranuara të Komisionit të fundit për financim dhe buxhet dhe të Komisionit ligjdhënës-juridik dorëzohet deri te Qeveria, i cili në Kuvend kthen tekst të plotësuar. Teksti i plotësuar i buxhetit lihet në seancë dhe duhet të miratohet deri më 31 dhjetor, sepse në pajtim me Rregulloren deputetët kanë të drejtë në debat pesë ditor pas tij.

Nga Kabineti i kryetarit të Kuvendit paralajmërojnë se puna e Komisionit kuvendor për financim sipas amendamenteve duhet të përfundojë deri të dielën. Por partitë shqiptarë kanë vazhduar ta bllokojnë atë me mijëra amendamente. /Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button