Albert Einstein: Relativiteti dhe gruaja

Disa burra mundohen tërë jetën për të kuptuar qenien grua. Të tjerët merren me gjëra më pak të vështira, si për shembull me teorinë e relativitetit!

Albert Einstein, (14 Mars 1879 – 18 Prill 1955) ishte një fizikant i cili llogaritet si një nga shkencëtarët më të rëndësishëm të shekullit XX. Ai përcaktoi teorinë e relativitetit dhe dha shumë kontribute në fushat e mekanikës kuantike, mekanikës statistikore dhe kozmologjisë. Në vitin 1921 fitoi çmimin Nobel për fizikë për shpjegimin e efektit fotoelektrik dhe për shërbimin në fushën e “fizikës teorike”.

Lajme të ngjashme

Back to top button