Bild: Maqedonia ka fituar vetëm kohë

Karl Bild, ministri i Punëve të Jashtme i Suedisë deklaroi se Maqedonia nga vendimi i djeshëm i Brukselit zyrtar ka fituar vetëm kohë.

“Kemi momentum në zgjerimin e Ballkanit dhe kjo është mirë. Konstatimi për Maqedoninë ka elemente të rëndësishme dhe vendi juaj ka fituar kohë, kornizë kohore e cila do të mundësojë fillimin e negociatave për anëtarësim me Bashkimin Evropian. Mendoj se këmi bërë konstatime të suksesshme. Atë e arritëm pas diskutimeve të rënda të cilat çdoherë i kemi. Por, atë që e fituam është hapi para për të gjitha vendet dhe nevojitet që të bëhen hapa të mëtejshme që ato të lëvizin plotësisht para, thekson ministri suedez. /portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button