Anton Chehkov: Martesë nga dashuria apo…

Tërheqëse është vetëm martesa që vjen nga dashuria. Të martohesh me një vajzë vetëm pse ajo është simpatike është njësoj si të blesh një send të panevojshëm vetëm pse është i bukur.

Anton Chehkov

Anton Chehkov (1860-1904) ishte fizicient, dramaturg dhe autor rus i cili konsiderohet si një ndër autorët më të mirëfilltë të tregimeve të shkurtra. Ai gati se gjatë tërë jetës së tij punoi si mjek: “Medicina është gruaja ime, ndërsa letërsia dashnorja ime”, thoshte ai./Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button