Çfarë ndodh me ushtarët e UÇK-së?

Çfarë po ndodh me ne shqiptarët që nuk dinë t’i vlerësojnë bijtë e vet të cilët u plagosën duke e mbrojtur atdheun e tyre deri në pikën e fundit.  

O ju të cilët jeni ulur në kolltuqe, në veçanti ministrit të Drejtësisë, sa për informim, hoxhë Shukri Aliu ishte i pari që mbrojti pikat në Sllupçan, kurse për trimërinë e tij, pyete Mateçin, ju tregon se kush ka qenë hoxha.

Lufta e Haraçinës njihet në trojet tona si një ndër betejat më të rëndësishme dhe më të rrepta kundër sllavo-maqedonasve.

Hoxhë Shukri ALIU, si çdoherë ku kishte nevojë për mbrojtjen e interesit dhe të drejtat e popullit, ishte aktiv. Ashtu siç u zgjodhën të marrin pjesë në Haraçinë, ngase vetë beteja e Haraçinës kërkonte trimëri, pjekuri dhe vendosshmëri, u zgjedh edhe hoxha të jetë pjesëmarrës në këtë betejë, krah për krah me Komandant Telin, Arbenin, Abazin dhe të tjerët…
Mirëpo, urrejtja sllavo-maqedonase për humbjet e tyre si dhe bashkëpunimi i disa çaqeve anti-shqiptare bëri që të likuidohen të lartëpërmendurit, mirëpo nuk e harruan bashkëluftarin e tyre, hoxhën dhe luftëtarin tonë Shukri Aliun.

A është kjo hakmarrje për ushtarët e UÇK-së apo çfarë është puna. A do të burgoset si mbi 100 ushtarë të tjerë që janë të burgosur me procese të montuara, vetëm pse ishin ushtarë të UÇK-së, apo do të likudiohen, siç u likuidua Teli, Arbeni, Harun Aliu, Ibrahim Sulejmani, Xhavit Morina dhe të tjerë…

…lind një pyetje nga thellësia e zemrës: ÇFARË PO NDODHË ME TRIMAT E KOMBIT, të cilët, për të jetuar shqiptarët të lirë, sakrifikuan gjithçka që poseduan, bile edhe jetët e tyre…

T’JU FALËNDEROHEMI DUKE I MBROJTUR DHE DUKE MOS I DORËZUAR QË SLLAVO-MAQEDONASIT MOS TË TALLEN ME NDERIN E TYRE.

Kjo foto është marrë gjatë largimit të forcave të UÇK-së nga Haraçina.
Vërejtje: Fotoja është marrë nga gazeta e përditshme anti-shqiptare Veçer.

Lajme të ngjashme

Back to top button