Janë amnistuar edhe Betmen, Damovski dhe Jovanovski

Bogdan Ilievski Betmen, Boris Damovski dhe Vllado Jovanovski janë tre të amnistuarit nga Gjykata Penale. Ata ishin organizatorët e protestave “Për Maqedoni të përbashkët”, përcjell Portalb.mk.

Ilievski, Damovski dhe Jovanovski ishin të akuzuar për kërcënim terrorist ndaj rendit kushtetues dhe sigurisë.

Me këtë, nga gjithsej 29 kërkesa për amnisti, të dorëzuar nga gjykata kompetente, Gjykata Themelore për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsion, është dhënë mendim pozitiv për 15 kërkesa për amnisti, ndërsa për 14 tjerat është dhënë mendim se nuk i plotësojnë kushtet e ligjit.

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button