Përgatiten çmime të reja të benzinës

Burime nga Komisioni rregullator thonë se në mbledhjen e të hënës, çmimi i benzinës do të rritet ose do të mbetet i njëjtë.

Çdo dy javë, Komisioni rregullator i përcakton çmimet e derivateve.

Derisa në bursat botërore benzina ulet, në Maqedoni ajo rritet.

Nafta e papërpunuar në bursat e Nju Jorkut dhe të Londrës të mërkurën u liruan, kur SHBA-të shpallën të dhënën për rritjen e rezervave të “arrit të lëngshëm” javën e kaluar. 

Çmimi i naftës amerikane “të lehtë” në muajin maj në bursat e Nju Jorkut rranë për 2,55 dollarë ose 2,4% për 101,46 dollarë për fuqi, derisa në të njëjtën kohë nafta evropiane në Bursën ndërkombëtare të naftës në Londër u lirua për 2,17 dollarë në 122,69 dollarë për fuqi.

Në Maqedoni benzina arriti çmimin rekord të lartë, super 98 shitet për 89 denarë për litër. 

/Portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button