SHBA: Do të vazhdojë dialogu midis Prishtinës dhe Beogradit

Problemi më i madh në fushën e të drejtave kanë janë veprimet për të bllokuar normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë, theksohet në raportin e Departamentit amerikan të Shtetit.

Këtu veçohet ngritja e bllokadave rrugore në veri të Mitrovicës nga zyrtarët serbë të Kosovës dhe kufizimet e lirisë së lëvizjes dhe lirisë së lutjes të pelegrinëve ortodoksë serbë.

Uashingtoni, gjithashtu, thekson se do të vazhdojë dialogu për normalizimin e marrëdhënieve midis Prishtinë dhe Beogradit, i cili po zhvillohet në Bruksel me ndërmjetësim të BE-së.

Lajme të ngjashme

Back to top button