4 dobitë mjekësore të syfyrit

Dihet se ne ngrenjen e syfyrit ka bereqet sic eshte transmetuar ne hadith autentik dhe se shpetimi i nje populli qendron ne vonimin e ngrenjes se tij…

Por, Syfyri sipas shkences se mjeksise ka edhe dobite trupore, prej tyre jane keto:

1-Te ruan nga ndjenja e lodhjes dhe dhimbjes se kokes gjate dites se Ramazanit

2-Te ndihmon qe sa ma pak ta ndiesh urine dhe etjen e madhe

3-Pengon ndjenjen e dembelise (pertacise) dhe humbjen e qelizave kyce te trupit

4-E aktivizon aparatin tretes si dhe ruan nivelin e nevojshem te glukozes ne gjak gjate agjerimit.

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button