Konsumoni ushqimet kundër aciditetit të stomakut

Gastriti ka të bëjë me një enjtje dhe irritim acarues të muskujve të barkut, të cilët shkaktojnë djegie, dhimbje në stomak, të përziera dhe në rastet më të rënda, bark e të vjella.

Shkaqet e gastritit mund të jenë të shumta, por në pjesën më të madhe të rasteve ato shkaktohen nga mospranimi nga ana e stomakut e disa ushqimeve, zakoneve të këqija të të ushqyerit dhe stresi. Edhe pse disa persona e mendojnë të pamundur, gastritin mund ta mbash nën kontroll vetëm duke pasur kujdes me ushqimet dhe duke mos marrë ilaçe. Mjafton të jeni më të kujdesshëm me ato çfarë hani gjatë ditës.

Lexoni më poshtë se cilët janë disa nga produktet më të mira ushqimore (përfshirë edhe lëngjet) që këshillohet të konsumoni.

Uji Lëngjet e frutave Lëngu natyral i karotës

Qumështi në mënyrë të moderuar

Kosi Makaronat me bazë gruri

Orizi i bardhë Buka integrale

Mishi i bardhë (i pulës apo gjelit të detit)

Peshku i freskët

Patatet Finoku Lulelakra Spinaqi dhe lakra të tjera Mollët Bananet, rrushi i tharë.

 

Lajme të ngjashme

Back to top button