Vodka e Rusisë, Rumi i Indisë, Tequile e amerikanëve…

Shtete të ndryshme, preferenca të ndryshme alkoolike.  Vodka është pija e preferuar e rusëve, që prijnë shumë nga vendet tjera të botës me një konsumim total prej 13.9 litra për person. Për person, vendin e dytë për vodka e mban “vëllai i rusëve”, belorusët, me 11.3 litra, ndërsa në konsumim total, SHBA.

Konsumim më të madh të rumit e ka India, por kjo mundësuar edhe nga popullsia e madhe e saj, ndërsa për person e mban vendi komunist, Kuba me 4.9 litra për person.

Përkundër dëmeve dhe ligjeve të ashpra kundrejt alkoolit, ai vazhdon të konsumohet në vendet perëndimore.

Për pijet tjera dhe statistika më të hollësishme mund të shikoni foton e Economist./ F.D, Portalb

 

Lajme të ngjashme

Back to top button