Ja gjera shumë të mira që ndodhin nëse hedhim gjalpë në kafe

Përmirëson shëndetin kardio – vaskular Gjalpi është shumë i pasur me omega 3 dhe omega 6. Eksperimentet tregojnë se këto acide janë shumë të mira për të reduktuar shanset e sëmundjeve të zemrës. Ato gjithashtu ndihmojnë në kontrollin e kolesterolit dhe të presionit të gjakut.

Ndikon në shëndetin e trurit Tretësit që ndodhen brenda në gjalpë ndihmojnë në rigjenerimin e membranës së qelizave të trurit. Një lloj i veçantë i acidit yndyror që ndodhet në gjalpë është i dobishëm për mbrojtjen e trurit kundër inflamacionit dhe kushteve neuro-degjenerative. Vetitë anti flamantore të ndihmojnë në parandalimin e hemorragjive të trurit.

Ndihmojnë në çlirimin e energjive Kombinimi i të gjithë përbërësve në këtë përzierje unike mes kafes dhe gjalpit ndihmon në përmirësimin e aftësive konjitive, si dhe rrisin nivelin e çlirimit të energjive me rritjen e dozës së kafeinës.

Humbje peshe Gjalpi përmban acid linoleik. Studimet tregojnë se ky acid është i pasur me omega 3 dhe ndihmon në reduktimin e masës dhjamore të trupit. Është tepër fitimprurës për gjithë ata që duan të humbasin peshë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button