Studim: Mrekullitë e agjërimit në trupin e njeriut (VIDEO)

Sipas një studimi të publikuar në gazetën prestigjioze ‘The Telegraph’ i tërë sistemi imunitar i njeriut mund të rinovohet duke agjëruar për të paktën tri ditë gjatë agjërimit.

Agjërimi shkakton trupin nisjen e qelizave të reja dhe të bardha të gjakut.

Disa dietolog më parë kanë kritikuar dietat e agjërimit se mund të shkaktojnë dëmtime në shëndet por sipas një studimi të ri thuhet se në trupin e uritur gjatë agjërimit fillon prodhimi i qelizave të reja të bardha të gjakut të cilat luftojnë infeksionin.

Lajme të ngjashme

Back to top button