Agjenda e muslimanit gjatë Ramazanit (pjesa III)

AGJENDA E MUSLIMANIT GJATË RAMAZANIT -3-

Pjesa e tretë:

Këshilla rreth atyre gjërave të cilave duhet të largohemi apo t’i reduktojme gjatë Ramazanit

1- Kujdes nga televizori dhe interneti, sepse këto janë nga shkaqet kryesore të humbjes së kohës.

2- Kujdes nga gjërat abstrakte që prishin agjerimin, si: përgojimi, bartja e fjalëve, rrena dhe mashtrimi.

3- Mos u mundo jasht mundësive tua me adhurime, por ndjek sunetin e Muhamedit alejhi selam, ji mesatar as mos e tepro e as mos e pakëso.

4- Ndaj punet dhe bëje llojllojshmërinë e tyre, sepse kjo është me e freskët për nefsin, e mos i bashko ato në një kohë, por ndaj në kohë të ndryshme ashtu që të kesh kohë edhe për pushime.

5- Kujdes nga hidhërimi, e nese hidhërohesh atëherë hesht dhe kërko mbrojtje nga Allahu prej cytjeve të shejtanit.

6- Kujdes nga fjala “do ta bëjë” sepse ajo është adresë e dështimit, andaj nxito dhe pendohu tek Allahu.

7- Mos e tepro me gjum dhe ndenja të tepërta që nuk ka dobi prej tyre.

8- Mundohu të mos blesh shumë ushqim duke qenë agjërueshem, sepse shumicën prej tyre nuk do t’i hash.

9- Në fund i themi amviseve që mos të jipen gjatë gjithë kohës me përgatitjen e ushqimeve të llojllojshme e kështu të harrojnë adhurimin ndaj Allahut.

Përshtati: Valdet Kamberi

Burimi: albislam.com

Lexo KËTU pjesën e dytë

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button