Italia ndaloi përdorimin e ChatGPT-së

Italia është bërë vendi i parë perëndimor që ka bllokuar bashkëbiseduesin digjital, ChatGPT, shkruan BBC të premten, raporton Koha.net. Autoriteti italian i mbrojtjes së të dhënave ka thënë se kishte shqetësime për privatësinë në lidhje me modelin, i cili u krijua nga “OpenAI” dhe mbështetet nga Microsofti.

Rregullatori ka thënë se do të ndalonte dhe hetonte OpenAI “me efekt të menjëhershëm”.

Italia dyshon se ChatGPT ka shkelur rregulloren e saj për privatësinë. OpenAI ka 20 ditë kohë për të treguar se si do të trajtojë shqetësimet e mbikëqyrësit, ose do të pasojë një gjobë prej 20 milionë eurosh ose deri në 4% të të ardhurave vjetore.

Miliona njerëz kanë përdorur ChatGPT-në që nga lansimi në nëntor 2022.

ChatGPT mund t’u përgjigjet pyetjeve duke përdorur gjuhë natyrale, të ngjashme me njeriun dhe gjithashtu mund të imitojë stile të tjera të të shkruarit, duke përdorur internetin  si bazën e të dhënave.

Microsoft ka shpenzuar miliarda dollarë për të dhe krijoi edhe “Bingun” muajin e kaluar.

Microsoft ka thënë gjithashtu se do të fusë një version të teknologjisë në aplikacionet Office, duke përfshirë Word, Excel, PowerPoint dhe Outlook.

Ka pasur shqetësime mbi rreziqet e mundshme të inteligjencës artificiale (AI), duke përfshirë kërcënimin ndaj vendeve të punës dhe përhapjen e dezinformatave dhe paragjykimeve.

Në fillim të kësaj jave, figurat kryesore të teknologjisë, përfshirë Elon Musk, kërkuan që këto lloje të sistemeve të inteligjencës artificiale të pezulloheshin mes frikës se gara për t’i zhvilluar ishte jashtë kontrollit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button