Strugë, dy burra dhe një i mitur dyshohen për keqpërdorim seksual të fëmijëve

Prokuroria Themelore në Strugë ka nisur hetimet kundër dy personave të moshës 56 dhe 68 vjeçare, të dyshuar për përdhunim të një vajze të mitur, shfaqjen e materialit pornografik ndaj një fëmije dhe plotësimin e dëshirave seksuale para një tjetri. Në kuadër të hetimeve, siç njoftohet, është paraqitur kërkesë për fillimin e procedimit ndaj një të mituri. Prokuroria e Strugës kërkon paraburgim edhe për personat e rritur, por edhe për personin e mitur, transmeton TV21.

Siç bëhet e ditur nga njoftimi i Prokurorisë, bëhet fjalë për tre raste të ndara.

Nga Prokuroria Publike bëjnë të ditur se gjatë hetimit të rastit me të dyshuarin e parë i cili akuzohet për përdhunim, është formuar një ekip i posaçëm i zyrtarëve policorë, ekspertëve nga Qendra për Çështje Sociale dhe ekspertëve të psikiatrisë dhe psikologjisë së fëmijëve.

“Janë siguruar provat që tregojnë se gjatë viteve 2018 dhe 2019, i dyshuari i parë në disa raste ka kryer akte seksuale ndaj një vajze të lindur në vitin 2009. Ai i ka kryer veprimet në shtëpinë e tij dhe në shtëpinë e viktimës, duke përfituar nga relacionet e ngushta dhe momentet kur prindërit e vajzës nuk ndodheshin pranë. Për këto arsye ai dyshohet për kryerje në vazhdim të veprës penale – përdhunim i një fëmije që nuk ka mbushur moshën 15 vjeçare”, thuhet mes tjerash në njoftimin e Prokurorisë.

I dyshuari i dytë, sipas Prokurorisë, gjatë pranverës së vitit 2022, teksa shiste produkte ushqimore pranë një shkolle fillore, ka përfituar nga momenti kur dy vajza të lindura në vitin 2009 i kanë ardhur për të blerë ushqime dhe u ka treguar video me përmbajtje pornografike nga celularin e tij.

“Ai i ka prekur viktimat dhe i ka detyruar të kryenin akte seksuale para tij”, thonë nga Prokuroria Themelore.

I mituri i lindur në vitin 2005 dyshohet se ka tentuar të kryejë marrëdhënie seksuale me përdorim të forcës ndaj një vajze të lindur në vitin 2009.

“Viktima e ka goditur për t’u mbrojtur, pas çka ai ka filluar ta tërhiqte zvarrë dhe ta çonte pas objektit të shkollës. Viktima ka rezistuar gjatë gjithë kohës dhe ka kërkuar ndihmë. Ai e ka hedhur me forcë në tokë dhe ka filluar ta prekë, por ka ndaluar pasi janë afruar fëmijët e tjerë”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button