Shkup, të enjten fillon java e filmit frankofon

Ambasada e Francës dhe Instituti francez në Shkup, Ambasada e Rumanisë dhe Instituti Kulturor Rumun, Ambasada e Zvicrës, Ambasada e Belgjikës në Sofje dhe Wallonia-Bruksel International, Ambasada e Luksemburgut dhe Kinoteka e Maqedonisë së Veriut, në kuadër të muajit të Frankofonisë, të dielën organizojnë javën e filmit frankofon në Kinotekën e Maqedonisë së Veriut, transmeton Portalb.mk.

Java e Filmit frankofon do të hapet të enjten, më 23 mars 2023, në orën 20:00, me shfaqjen e filmit rumun “Radio Metronom”.

Manifestimi do të hapet zyrtarisht nga Monica Aksinte, Ambasadore e Rumanisë.

Hapja do të pasohet me një koktej.

Më pas vijojnë:

  • E premte, 24.03, filmi zviceran “The Last Dance” nga Delphine Lerisse (2022, ora 1h24), me Francois Berlean dhe Cassay Motte Klein
  • E shtunë, 25.03, filmi belg “Tundimi i fundit i belgëve” i Jacques Bikot (2021, ora 1:16), me Alice Ditois, Wim Willer dhe Alex Wizorek; shfaqja pasohet nga një koktej i ofruar nga Ambasada e Belgjikës në Sofje dhe Valonia-Bruksel Ndërkombëtar
  • E hënë, 27.03, dokumentari francez “Fëmijët e atdheut” nga Thierry Demezieres dhe Alban Terle (2022, ora 1:50), me Elsa Le Petrec, Thierry Demezieres
  • E martë, 28 mars, me filmin e animuar luksemburgas “The Amazing Story of Fritzi” nga Raif Kukula dhe Matthias Breen mbyll javën e filmit frankofon.

Të gjitha shfaqjet mbahen në Kinotekën e Maqedonisë së Veriut, duke filluar nga ora 20:00.Të gjithë filmat janë të përkthyer në gjuhën maqedonase.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button