Ekipi i Bojan Jovanovskit – Boki 13 kërkoi që ai të lirohet nga burgu pasi nuk mund të shërohet atje

Duke prezantuar si dëshmi mendimin e 1 mjekëve nga Ndihma e Shpejtë, ekipi i të dënuarit Bojan Jovanovski – Boki 13, ka kërkuar nga Gjykata Penale që të lirojë të dënuarin Boki 13, transmeton Portalb.mk.

“Në lidhje me gjendjen shëndetësore të Boki 13, pamundësinë për trajtim në kushte të burgut, e gjithë kjo e argumentuar edhe në mendimin e atyre ku bazohet edhe Gjykata Penale, por edhe me vërtetim nga Ndihma e Shpejtë Mjekësore, e cila 11 herë ishte e thirrur në burgun “Idrizovë”, duke dhënë vërtetim se nuk është e mundur të aplikohet terapia, as të mbahet regjimi i higjienës dhe ushqimit”, deklarojnë nga ekipi i mbrojtjes së Boki 13.

Ata kërkojnë nga Gjykata Penale në Shkup që sa më shpejtë të shqyrtojë kërkesën e tyre për të mundësuar trajtimin e të burgosurit në kushte jashtë burgut, duke u thirrur në Ligjin për kryerjen e dënimeve.

Ndryshe, Jovanovski u dënua me 9 vjet burg, ndërkaq Janeva me 7 vjet. Në “Reket” Jovanovski u dënua për veprimet e marrjes së një shpërblimi për ndikim të paligjshëm dhe pastrim parash, kurse Janeva për abuzim të pozitës zyrtare dhe autoritetit.

Në të njëjtën çështje me ta, Zoran Mileski-Kiçec gjithashtu u akuzua për marrjen e një shpërblimi për ndikim të paligjshëm, por në seancën e parë në dhjetor 2019 ai u deklarua fajtor dhe u dënua me 3 vjet burg. Nga tetori i vitit të kaluar ai e ka shërbyer atë në Burgun e Strugës.

Sipas aktakuzës, si dhe vendimit të shkallës së parë për “Reket”, pasi Prokuroria Speciale Publike hapi hetimin “Imperia” në nëntor 2018, u kërkuan para nga biznesmeni i dyshuar Orce Kamçev, në mënyrë që ai të merrte trajtim preferencial, të tilla si revokim i paraburgimit, kthim i pasaportës një dëshmitari të mbrojtur ose përfundimi i një marrëveshjeje. Prokuroria pretendoi dhe gjykata beson se është provuar, se 1.5 milion euro u arkëtuan nga Kamçev.

Nga ana tjetër, Jovanovski dhe Janeva, gjatë gjykimit hodhën poshtë akuzat e tilla, duke akuzuar se ishte një çështje e ngritur për të shpëtuar biznesmenin Kamçev. Ata e quajtën çështjen si politike.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button