Edhe sot alarme për bomba në disa shkolla në Shkup dhe Kumanovë

Sot në mëngjes përsëri kanë mbërritur raportime për bomba në disa shkolla në Shkup si dhe Kumanovë. Nxënësit janë evakuuar dhe janë dërguar në shtëpi, konfirmuan për MIA-n nga MPB, transmeton Portalb.mk.

“Njoftimet për bomba të vendosura sot në mëngjes kanë arritur në disa shkolla të Shkupit”, konfirmuan për MIA-në nga MPB-ja.

Sipas MPB-së, raportime për bomba ka në shkollën fillore “Aleksandar Makedonski” dhe në “Lazo Angelovski” në territorin e Komunës së Aerodromit.

Jozyrtarisht, Portalb.mk mëson se alarme për bomba ka pasur edhe në shkolla të tjera. Njoftim për bombë ka mbërritur edhe në shkollën fillore Liria në Çair dhe “Jashar bej Shkupi“, e cila ndodhet në lagjen Duqanxhik ku dhe është ndërprerë procesi mësimor dhe janë evakuuar shkolla.

Nga ana tjetër edhe kryetari i komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski, njoftoi se raportime për bomba kanë mbërritur edhe në nëntë shkolla fillore dhe një të mesme në territorin e komunës së Kumanovës. Fjala është për rrugët themelore komunale “11 Tetori”, “Bajram Shabani”, “Brakë Miladinovci”, “Krste Misirkov”, “Brakë Ribar”, “Jeronim Derada”, “Karposh” – Umin Dol, “Kiril i Metodij” “Koço Racin” dhe rruga dytësore komunale “Goce Dellçev”.

“Ekipet e SPB Kumanovë në kuadër të MPB-së janë në terren dhe po ndërmerren masa për zbardhjen e rasteve. Nxënësit dhe mësuesit janë evakuuar në mënyrë të sigurtë dhe prindërit dhe qytetarët duhet të jenë të qetë. Gjatë ditës së djeshme në komunë kemi pasur takim koordinues për ballafaqim me situatat e krizeve dhe marrjen e masave”, theksoi Dimitrievski.

Krahas shkollave të mesme dhe fillore, në fillim të javës ka pasur edhe raportime anonime për bomba të vendosura në institucione dhe qendra tregtare.

Përndryshe, nga 26 tetori në SPB Shkup disa herë është denoncuar se email-adresat e disa shkollave në Shkup është dërguar kërcënim për vendosje të bombës. Nga Ministria e Punëve të Brendshme informuan se të gjitha paraqitjet kanë qenë të rrejshme.

Ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski njoftoi se mesazhet janë lëshuar nga jashtë shtetit.

Spasovski më 19 nëntor deklaroi se së shpejti do të ketë rezultate nga hetimi për paralajmërime për bomba, të cilat krijojnë shqetësim në opinion tashmë një kohë të gjatë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button