Boki 13 i shtrirë në spital, pala mbrojtëse vlerësoi që kushtet e burgut janë shkaktar për përkeqësimin e gjendjes

Bojan Jovanovski, i njohur si Boki 13, i përfshirë në disa procese gjyqësorë për vepra të ndryshme penale, është shtrirë në spital, transmeton Portalb.mk.

Telma raportoi që Boki 13 pas përkeqësimit të gjendjes shëndetësore është shtrirë në spitalin e qytetit “Shën Naumi i Ohrit” ku vazhdon të qëndroj për shërim të mëtutjeshëm. Pas kontrolleve në spital, pritet të vendoset për (mos) operimin e tij.

Udhëzimi për të qëndruar në spital është rekomanduar nga mjeku i burgut të Idrizovës, pas kontrolleve mjekësore të realizuara. Pala mbrojtëse vlerësoi që gjendja e tij shëndetësore është si rezultat i vendosjes së tij në kushte jo të mira brenda burgut.

Ndryshe, Jovanovski u dënua me 9 vjet burg, ndërkaq Janeva me 7 vjet. Në “Reket” Jovanovski u dënua për veprimet e marrjes së një shpërblimi për ndikim të paligjshëm dhe pastrim parash, kurse Janeva për abuzim të pozitës zyrtare dhe autoritetit.

Në të njëjtën çështje me ta, Zoran Mileski-Kiçec gjithashtu u akuzua për marrjen e një shpërblimi për ndikim të paligjshëm, por në seancën e parë në dhjetor 2019 ai u deklarua fajtor dhe u dënua me 3 vjet burg. Nga tetori i vitit të kaluar ai e ka shërbyer atë në Burgun e Strugës.

Sipas aktakuzës, si dhe vendimit të shkallës së parë për “Reket”, pasi Prokuroria Speciale Publike hapi hetimin “Imperia” në nëntor 2018, u kërkuan para nga biznesmeni i dyshuar Orce Kamçev, në mënyrë që ai të merrte trajtim preferencial, të tilla si revokim i paraburgimit, kthim i pasaportës një dëshmitari të mbrojtur ose përfundimi i një marrëveshjeje. Prokuroria pretendoi dhe gjykata beson se është provuar, se 1.5 milion euro u arkëtuan nga Kamçev.

Nga ana tjetër, Jovanovski dhe Janeva, gjatë gjykimit hodhën poshtë akuzat e tilla, duke akuzuar se ishte një çështje e ngritur për të shpëtuar biznesmenin Kamçev. Ata e quajtën çështjen si politike.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button