Të rinj e pleq dolën për dashuri, sot u mbajt Parada e tretë e Krenarisë në Shkup

Qindra njerëz të lyer me ngjyrat e ylberit, me pankarta dhe flamuj, u mblodh në parkun “Gruaja luftëtare”, para fillimit të Paradës së tretë me radhë, Paradës së Krenarisë në Shkup, transmeton Radiomof.

Fillimit të marshimit protestues nëpër rrugët e Shkupit i paraprinë fjalime përshëndetëse, ndërsa Eva Cvetkovska, kryetarja e Kuvendit Studentor universitar, fjalimin e saj ia kushtoi diskriminimit të të rinjve LGBTI+ në sistemin arsimor të Maqedonisë.

Pas fjalimeve, u valvit flamuri i ylberit dhe pjesëmarrësit e Paradës së Krenarisë , të shoqëruar me muzikë u drejtuan drejt stadiumit të ARM-së, ku vijon programi kulturor-argëtues.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button