Brenda një viti, Sadije Dura arriti të bëhet kampione shtetërore në mundje (VIDEO)

Sadije Dura, 12 – vjeçarja nga Shkupi, është vajza e parë kampione shtetërore në mundje. Ajo është pjesë e Klubit ‘Liria’. Me këtë sport merret që një vit e gjysëm, por, që në fillimet e saj ka korur fitore të një pas njëshme, shkruan Portalb.mk.

“Mundjen e kam dashur që shumë e vogël, por, profesionalisht nisa të merrem vitin e kaluar. Në familjen time me mundje është marrë xhaxhai im, djali i xhaxhait dhe ata kanë qenë një shtysë që unë të merrem me këtë sport.” tha Sadije Dura.

Në Klubin ‘Liria’, Sadija është vajza e vetme që ushtron këtë sport. Brenda një viti ajo arriti të ketë tre fitore, një në Kosovë dhe dy në Maqedoni. Para një muaji Sadija fitoi vendin e parë në kampionatin zgjedhor, ndërsa tani arriti që të jetë kampione shtetërore.

Kategorinë në të cilën ajo merr pjesë është U15 dhe pëfshin pionerët të grupmoshës më të vogël nga 13 deri në 15 vjeç. Stilin të cilin vajzat përdorin gjatë mundjes është vetëm stili i lirë, ndryshe nga djemtë të cilët përdorin edhe stilin greko romak.

Sadija tha që ky është vetëm fillimi dhe ajo synon që të arrijë edhe më lartë me suksese. Ajo arrin të bëjë çdo ditë nga dy herë në ditë ushtrime dhe punon shumë që të ketë rezultate më të mira.

Mesazhi që ajo përcolli për të gjithë bashkëmoshatarët e saj është që të merren me çfardo lloj sporti për mirëqenien e tyre.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button