Stoltenberg: Rusia mund të kryejë sulm kimik dhe t’i hedhë fajin dikujt tjetër

Shefi i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka thënë të martën se Rusia është duke bërë “pretendime absurde për laboratorët biologjikë dhe armët kimike” në Ukrainë, transmeton REL.

“Kjo është një tjetër gënjeshtër”, ka thënë ai, duke kujtuar se Rusia pati deklaruar fillimisht se nuk planifikon të pushtojë Ukrainën.

“Ne jemi të shqetësuar se Moska mund të nisë operacion që mund të përfshijë armë kimike, dhe më pas t’ia hedhë fajin dikujt tjetër”, ka thënë Stoltenberg.

Sipas tij, përdorimi i këtyre armëve është absolutisht i “papranueshëm”.

Shtëpia e Bardhë ka thënë më parë se është e shqetësuar për këtë çështje dhe ka thënë se shtetet duhet të vëzhgojnë Rusinë rreth mundësisë së kryerjes së ndonjë sulmi të tillë.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dymbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e trembëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katërmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pesëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button