Ukrainë, do të hapen nëntë korridore humanitare për evakuimin e civilëve

Hapja e nëntë korridoreve humanitare për evakuimin e civilëve do të miratohet sot në Ukrainë, konfirmoi zëvendëskryeministrja e Ukrainës, Irina Veresuk, transmeton Anadolu Agency (AA).

“Ndihma humanitare e përbërë nga dhjetëra tonelata ujë, ilaçe dhe produkte ushqimore do të dërgohet përmes këtyre korridoreve nga qyteti i Berdyansk, në rajonin e Donetskut, deri në Mariupol”, tha Versuk, duke theksuar se banorët e Mariupolit kanë nevojë për këtë ndihmë.

Pas kthimit të tyre, automjetet e ndihmës humanitare do të evakuojnë gra dhe fëmijë nga Mariupol në qytetin e Zaporozhye.

Veresuk tha se civilët nga shumë fshatra në rajonin e Kievit do të dërgohen në zona të sigurta.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dymbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e trembëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katërmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pesëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button