Spanja i kërkoi Kinës të shfrytëzojë ndikimin për përfundim të luftës

Ministri i Jashtëm spanjoll, José Manuel Albares, ka thënë të hënën se i ka kërkuar homologut të tij kinez, Wang Yi, që të shfrytëzojë ndikimin e Pekinit në Moskë për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë, transmeton REL.

“Ne jemi në një moment historik që kërkon përgjegjësi dhe vizion për të gjithë liderët botërorë”, i ka thënë Albares ministrit kinez, në një bisedë telefonike të zhvilluar të hënën, sipas një deklarate të ministrisë spanjolle.

Në të është thënë se Albares ka dënuar “agresionin rus në Ukrainë”, duke i thënë Wangut se “Rusia ka dëmtuar themelet e paqes dhe stabilitetit në Evropë dhe është duke kërcënuar komunitetin ndërkombëtar”.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dymbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e trembëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katërmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pesëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button