Ukraina hap korridore humanitare në mbi 10 rajone për evakuimin e civilëve

Zëvendëskryeministrja ukrainase Irina Vereshuk njoftoi se kanë hapur korridore të ndihmës humanitare në më shumë se dhjetë vendbanime në rajonin e Kievit dhe atë të Sumit, veçanërisht në qytetet Mariupol dhe Pologi, për evakuimin e civilëve, raporton Anadolu Agency (AA).

Në një deklaratë për mediat, Vereshuk njoftoi rrugët e evakuimit të përcaktuara për sot.

Ajo vuri në dukje se civilët do të evakuohen nga më shumë se dhjetë fshatra në rajonin e Kievit dhe atë të Sumit, veçanërisht në qytetet Mariupol dhe Pologi, përmes korridoreve humanitare në fjalë, duke shtuar se në të njëjtën kohë, një kolonë ndihmash humanitare do të nisen drejt të njëjtave rrugë.

Veresuk shtoi se edhe pse ushtarët rusë bllokuan korridoret e ndihmës humanitare dje, ata arritën të evakuojnë 7.144 civilë nga Energodar, Bucha, Gostomel dhe Kozarovichi.

 • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pestë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e shtatë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e tetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e nëntë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e njëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e dymbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e trembëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e katërmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e pesëmbëdhjetë e konfliktit, lexo KËTU
 • Dita e 16 e konfliktit, lexo KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button