Diplomatët braktisën sallën e Këshillit të OKB-së kur u shfaq video-mesazhi i ministrit rus Lavrov

Shumë diplomatë braktisën sallën ndërsa ministri i jashtëm rus Sergei Lavrov iu drejtua Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut, pas një bojkoti të ngjashëm të fjalimit të tij në Konferencën e afërt për Çarmatimin, transmeton The Guardian.

Diplomatët, përfshirë nga Franca dhe Britania e Madhe, u larguan nga salla kur filloi të luhej video-mesazhi i regjistruar paraprakisht i Lavrov, në shenjë proteste kundër pushtimit të Ukrainës nga Moska.

Ambasadorja e Ukrainës Yevheniia Filipenko, e cila udhëhoqi daljen, u shpreh:

“Faleminderit shumë për këtë shfaqje të mrekullueshme të mbështetjes për ukrainasit që po luftojnë për pavarësinë e tyre.”

  • Dita e parë e konfliktit, lexo KËTU
  • Dita e dytë e konfliktit, lexo KËTU
  • Dita e tretë e konfliktit, lexo KËTU
  • Dita e katër e konfliktit, lexo KËTU
  • Dita e pestë e konfliktit, lexo: KËTU
  • Dita e gjashtë e konfliktit, lexo: KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button