Autobusi i “Besa Trans Shkup” i cili u dogj në Bullgari nuk ka pasur licencë për transport ndërkombëtar

Në lidhje me tragjedinë që ndodhi në Bullgari, ku humbën jetën dhjetëra qytetarë të Maqedonisë së Veriut, ministri Bujar Osmani, Oliver Spasovski dhe Bllagoj Boçvarski kanë mbajtur konferencë për media, transmeton Portalb.mk.

“Kontrolli i fundit teknik i autobusit është kryer më 5 tetor 2021, ndërsa procedura hetimore do t’i jep edhe përgjigjet e të gjitha çështjeve të hapura”, deklaroi ministri i punëve të brendshme, Oliver Spasovski.

Spasovski theksoi që organizimi dhe sjellja e viktimave do të mbulohet nga shteti, derisa ministri Osmani sqaroi rrjedhjen e procedurave për bartjen e trupave në vend,

“Pas marrjes së informacioneve nga Ministria për Punë të Brendshme, për automjetin e djegur, konstatuam se e njëjta nuk është paraqitur nga ana e pronarit në bazë të Ligjit për transportin e udhëtarëve, dhe për këtë automjetin nuk e kemi në bazën elektronike të Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve”, deklaroi ministri i transportit, Bllagoj Boçvarski, duke sqaruar që në bazë të këtij Ligji, pronari është i detyruar që brenda 15 ditëve të njoftojë Ministrinë për të gjitha ndryshimet.

Boçvarski sqaroi që inspektimi i automjeteve për transport të udhëtarëve është kompetencë e Inspektoratit Shtetëror, për çka Qeveria ka angazhuar Inspektoratin të bëjë kontroll në këtë kompani.

“Me propozim të Inspektoratit Shtetëror për Transport, Ministria mund të marrë licencën e punës së kompanisë”, deklaroi Boçvarski, pasi deri më tani ka bartur udhëtarë pa certifikatën e licencës. Ai shtoi që “Ministria për Transport dhe Lidhje ka filluar procedurën për marrjen e licencës për punë të kompanisë”.

Aksidenti ka ndodhur sot rreth orës 02:00 në Bullgarinë perëndimore, pranë fshatit Bosnek, në jugperëndim të Sofjes, në autostradën “Struma”Autobusi mbante targat e Maqedonisë së Veriut.

Autobusi është i kompanisë Besa Trans – Shkup” e regjistruar në fshatin Rashçe, komuna e Sarajit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button