Edhe Presheva është e jona

Kohët e fundit trimëria dhe suksesi i popullit tonë po ua ngushton rrugët e shumë armiqve,ata duke u munduar të na mposhin kanë harruar se përballë tyre gjendet një popull me histori,traditë dhe kulturë.

 Mos mendoni se iu lejojmë të na mposhtni,të na rrëzoni dhe të zhdukni historinë tonë të bujshme. Populli ynë ka një gjak, një flamur që mban dy ngjyra ,kurse ne asesi nuk lejojmë që gjakun e atyre që rane për këto dy ngjyra ta hedhim poshtë pa lëvdrata.

Jeni duke menduar se keni të bëni me lodra fëmijësh por jo duhet ta dini se ju mund të bëheni lodrat tona? Trimëria e tyre nuk hudhet edhe pse mendoni se e keni hedhur gurin,gjaku I tyre nuk bëhet ujë edhe pse mendoni se e keni larguarnga vendi,vendi i tyre për krenari nuk shuhet edhe pse keni menduar se e I keni larguar përgjithmonë.Ata qëndrojnë mbi ju,por ju këtë nuk e dini,ata janë të pavdekshëm sepse kurrë nuk mund të vdesë ai I cili e mbanë gjallë historinë e popullit tonë.

’’Plumbi mund të jetë një jetë por jo edhe jeta një plumb’’-dua që këtë gjë ta kuptoni të gjithë.Vështirë është të hedhish kontributin e luftëtarëve ngase vetë mund të hudhesh pa u hamendur.

Dheu i cili ka pranuar dëshmorët tanë nuk të lejon që të luash me ta ,ai mund të mer ty se shpejti dhe të të kalbë në dhe si një i pavlerë. Gjithmonë na keni fyer me fjalët më të hidhura por ne nuk jemi ofenduar ngase e dimë me përpikshmëri historinë dhe vlerat e popullit tonë. Vija e territoreve tona nuk ka lëvizur madje e njohim mjaftë mirë andaj ju kisha thënë se edhe Presheva është e jona dhe se askush nuk arrinë të na mposhtë si nga trimëria,menquria dhe krenaria të gjithë neve si popull.

Lajme të ngjashme

Back to top button