Burgu i “Idrizovës” e pret, Sead Koçani ende nuk është paraqitur

Biznesmeni Sead Koçan sot në mëngjes nuk është paraqitur në Burgun e Idrizovës. Drejtori i Burgut, Bobi Mojkoski, thotë se në mëngjes në ora 08:00 kanë dërguar shkresë deri te Gjykata Penale se personi në fjalë nuk është paraqitur për ta mbajtur dënimin. Këtu ndalojnë kompetencat e burgut, thotë Mojsoski, njofton Portalb.mk.

Nga Gjykata Penale thonë se Koçani madje në mëngjes e ka pranuar vendimin për mbajtjen e dënimit me burg.

Dje Gjykata Penale kumtoi se Këshilli Penal ka miratuar vendim me të cilën e ka refuzuar ankesën e biznesmenit Koçan dhe ai si person i dënuar është i obliguar menjëherë të paraqitet në burg për ta mbajtur dëniminn. Koçan fillimisht u dënua me gjashtë vite burg, ndërkaq Gjykata e Apelit ia ka ulur dënimin në 4 vjet e 8 muaj.

Paraprakisht, për të njëjtën lëndë, Koçan u arratis më shumë se dy muaj, për të mos shkuar në paraburgim, por, me ndihmën e kryetarit të Gjykatës Supreme Jovo Vangellovski, atij iu shfuqizua kjo masë. Vangellovski rrezikon të shkarkohet nga posti mu për këtë veprim.

Ai është i dënuar në lëndën “Trust”, për marrje ne tenderëve milionësh nga ELEM. Sipas aktgjykimit, përveç burgut, Koçanit duhet t’i konfiskohet edhe pasuria, për aq sa e ka dëmtuar Buxhetin e Maqedonisë së Veriut, gjegjësisht 17 milionë euro.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button