Është duke u përgatitur Ligji për Inspektoratin Shtetëror për përdorimin e gjuhëve

Ministria e Drejtësisë po përgatit një projekt-ligj për Inspektoratin Shtetëror për përdorimin e gjuhëve. Në publikimin e Regjistrit të Vetëm Elektronik të Regjistrimeve Elektronike (ENER) thotë se krijimi i Inspektoratit është në përputhje me Nenin 20 të Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve, i cili parasheh që ky organ të funksionojë brenda Ministrisë së Drejtësisë, transmeton Meta.mk.

Qëllimi i themelimit të Inspektoratit është monitorimi dhe mbikëqyrja e zbatimit të Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve në vend.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button