Greva arsimore në Kosovë, SBASHK-u e ka paditur Ministrinë e Arsimit

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e ka dorëzuar padinë në Gjykatën Themelore në Prishtinë lidhur me vendimin e ministrit të Arsimit, Shyqiri Bytyqi për kompenzimin e orëve të humbura  gjatë grevës.

Një javë më parë, MASHT  mori vendim për kompensimin e orëve të humbura gjatë grevës së mësimdhënësve të organizuar nga SBASHK-u.

Sipas këtij vendimi, mësimi i humbur do të zëvendësohet si në vijim: pesë ditë të zëvendësohen nga pushimi pranveror, prill 2019; pesë ditë të shtuna të zëvendësohen gjatë vitit shkollor 2018/2019 dhe pesë ditë të zgjatet përfundimi i vitit shkollor 2018/2019.

Greva në arsim nisi më 14 janar dhe zgjati deri me 2 shkurt.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button