Site icon PORTALB

Pite me mollë

Përbërësit:

Për sherbetin:

Përgatitja:

Mollët i qerojmë dhe i grijmë në rende.

Hedhim mollët në tigan(pa vaj) dhe i zbusim për 3-4 minuta.

Shtojmë shqerin dhe kanellën.

Përzijmë, dhe më pas i shtojmë dhe arrat e bluara dhe rrushin e tharë.

Petët i shtrojm në tavolinë 3 ose 4 dhe secilën e lagim me gjalp të shkrirë duke përshkuar tërë sipërfaqen me brushe kështu nuk merr shumë yndyrë.

Më pas hedhim rrushin e thatë dhe arrat në petë dhe i mbështjellim në formë roleje.

Rolet e përgatitura i vendosim në tepsi dhe i presim si në foto.

E pjekim në temperaturë 200 gradë për 15 minuta pastaj e ulim në 150 gradë edhe për 15 minuta të tjera.

Ndërkohë që është duke u pjekur, përgatisim sherbetin dhe pasi të dal nga pjekja e hedhim.

E servojmë sipas dëshirës/ Marrë nga Kushina Shqiptare.

Exit mobile version