QEDR: Çështja e romëve mbetet e hidhur

Romët shpesh përballen me probleme të tilla si strehimi, shkollimi, qasje në mbrojtjen shëndetësore, dhuna fizike dhe liri e lëvizjes, për këtë shkak ato kanë një jetëgjatësi 10 deri 15 vjet më pak se nacionalitetet e tjera ku ata jetojnë.

Këtë sot e ka theksuar Sinan Gokçen nga Qendra Evropiane për të drejtat e romëve(QEDR) në takimin me gazetarët.

Sipas drejtorit ekzekutiv i QEDR-së Dezidernu Gergeli theksoi se çështja e Romëve bëhet një cështje e hidhur dhe është shume e dukshme në agjendat politike kryesisht në nivel evropian.

Lajme të ngjashme

Back to top button