Lajthia ushqim i shkëlqyeshëm i trurit

Në mënynë e ushqimeve tuaja patjeter duhet të jetë edhe lajthia

Vjeshta dhe Dimri konsiderohen si sezonet e arrorëve. Pasi që jemi në këtë periudhë edhe konsumimi i tyre duhet të jetë më i lartë.

Të mirat e të ushqyerit me lajthi:

– Përmirëson punën e zemrës – Lajthitë janë të pasura me vitamina dhe minerale të cilat ndihmojnë punën e zemrës.

– Menaxhojnë diabetin – kur e planifikoni listen e ushqimeve për dietë, patjetër duhet ta futni edhe lajthinë, shkruan rtv21.tv.
– Ndihmon trurin – Lajthitë ngjashëm si arrat janë të mira për trurin. Pasi që përmbajnë vitaminë E magnez dhe minerale të tjera të cilat ndihmojnë zhvillimin e trurit. Lajthitë konsiderohen edhe si ushqim i shkëlqyeshëm i trurit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button