Site icon PORTALB

Sallatë me panxhar dhe karota të grira, recetë shumë e shëndetshme

Ka një shkollë mendimesh se ngjyrat e forta të ushqimeve mbartin vlera të mëdha ushqyese. Kjo është shumë e vërtetë për sa i përket antioksiduesve, pasi ata në vetvete janë pigmente, që i japin ngjyrën përkatëse bimës, në më të shumtën e rasteve. Për këtë arsye, ne kemi krijuar këtë sallatë, ku ngjyra vishnje e panxharit, me portokallin e karotës dhe jeshilen e nenexhikut ofrojnë një kombinim ideal fitokimikatesh antioksiduese, shkruan shendeti.com.al.

Përbërësit:

Përgatitja:

  1. Përzieni në një tas lëngun e portokallit, limonit, vajin, kripen dhe xhenxhefilin deri sa të bëhen salcë e lidhur.
  2. Ndajeni salcën në dy pjesë dhe me secilën marinoni veç e veç karotat dhe panxharin.
  3. Më pas i vendosni bashkë në një pjatë të thellë sallate, në mënyrë që të dallohet e kuqja e panxharit dhe portokallia e karotave, dhe në fund i hidhni përsipër nenexhikun.
  4. Sipas dëshirës mund t’i shtoni shegë ose rrush të thatë.
Exit mobile version