Site icon PORTALB

Pjata e shëndetshme e ditës: Sallatë me mollë dhe rrepa

Sallatë me mollë dhe rrepa

Sallatë me mollë dhe rrepa

Rrepat  përmbajnë një sasi të madhe të vitaminës C dhe ndihmojnë aparatin tretës  për shkak të përmbajtjes së lartë të fibrave. Sallata me mollë dhe rrepa është shumë e shëndetshme, shkruan shendeti.com.al dhe përgatitet kështu:

Për 4  deri në 6 persona

Përbërësit:

Përgatitja:

1. Me thikë prisni hollë të gjitha rrepat dhe mollët me trashësi gjysmë centimetri. Vendosini  pjesët e prera në një tas sallate të madhe, sipas dëshirës mund t’i alternoni shtresat për një prezantim sa më të këndshëm. Nuk duhet harruar se paraqitja e bukur i shton shijen çdo lloj gatimi. Përziejini me vaj, uthull, lëkurën dhe lëngun e limonit, kripë dhe piper sipas shijes.

2. Mund ta zbukuroni pjatën me mente dhe vaj ulliri. Është gatim që shërbehet direkt. Pjesën e mbetur mund ta ruani në frigorifer në një enë prej xhami  deri në 2 ditë.

 

Exit mobile version