Banorët e Mushtishtit bllokojnë rrugën, nuk lejojnë kthimin e serbëve (VIDEO)

Banorët e Mushtishtit kanë bllokuar rrugën kryesore të fshatit për të penguar ardhjen e paralajmëruar të ish-banorëve serbë.

Serbët që jetuan në këtë fshat deri në vitin 1999 kanë paralajmëruar vizitë në Mushtisht dhe kishën e këtushme ortodokse për të kryer rite fetare.

Rruga e bllokuar çon drejt qedrës së fshatit dhe nëpër të mund të vinë për vizitë ish-banorët serbë të larguar pas luftës.

Banorët që me vete mbajn flamuj kuq e zi u nisën nga qendra e fshatit për ta bllokuar rrugën kryesore, por më pas u përballën me një kordon policor.

Policia u kërkoi të mbledhurve të lirojnë rrugën, por ata marshuan duke thyer këtë kordon.

Aktualisht policia ka krijuar një kordon tjetër, ndërsa banorët po vazhdojnë të qëndrojnë në rrugë, transmeton kallxo.

Në Mushtisht ka ardhur edhe Njësia Speciale e Policisë me pajisjet për intervenim dhe është vendosur disa metra larg protestuesve.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button