Fushatë kundër gjuhës së urrejtjes në Maqedoni

Komiteti i Helsinkit për të drejtat e njeriut ka zbatuar një fushatë afishesh, kundër gjuhës së urrejtjes, që para se gjithash ka për qëllim t’i mundësojë qytetarit ta njohë këtë gjuhë, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Në njoftimin e këtij komiteti thuhet se qytetarët ballafaqohen me gjuhën e urrejtjes në media, në internet dhe në jetën e përditshme, duke theksuar se përhapja e kësaj gjuhe të urrejtjes, shpesh rezulton edhe në dhunë.

Kjo fushatë mbështetet nga Fondi kombëtar për demokraci (NED) dhe është tbatuar në pesë qytete, Tetovë, Gostivar, Manastir, Kumanovë dhe Shkup.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button