Dëshironi të keni flokë të gjata, me volum dhe të shndërritshme? Ja reçeta

A dëshironi të keni flokë të gjata, me volum dhe të shndërritshme? Është një recetë ideale për këtë. Lëngu nga qepa e kuqe e ndalon thirjen e flokëve, rënien e flokëve dhe përmirëson kualitetin e tyre. Rritja e flokëve ka të bëjë shume me gjenet trashëguese por varet edhe nga shumë faktorë të brendshëm dhe të jashtëm.

Shumë fytyra të njohura nga Hollywoodi janë duke e përdorur metodën e qepës së kuqe për shkak efektit të saj. Dermatologët kanë zbuluar se përdorimi i lëngut të qepës së kuqe redukton rënien e flokëve deri në 87 % ndërsa nuk ka asnjë efekte negative anësore për flokët dhe lëkurën e kokës.

Qepa e kuqe është e pasur me sulfur,i cili krijon kolagjenin që është faktor kryesor i rritjes së flokëve.

Receta: Shtrydhni lëngun e katër qepëve të kuqe. Mund ta përdorni mikserin për të përfituar lëngun. Shtojani një lugë mjaltë dhe përzieni mirë. Pastaj masazhoni kokën me këtë lëng dhe lëreni të qëndroj rreth gjysmë ore. Nëse nuk ju pengon aroma, mund ta mbani rreth një orë. Pastroni pastaj flokët normalisht. Këtë tretman përdoreni dy deri në tre herë në javë për rezultate sa më të mira.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button