Si të shëroni aknet e fytyrës duke shmangur disa nga ushqimet tuaja

Gjithmonë kam pasur lëkurë të bukur dhe të shëndetshme, deri në atë pikë që njerëzit më ndalonin në rrugë të më pyesnin se çfarë përdorja për të qenë e tillë. Tani pas ca vitesh ia filluan problemet, në fillim mendova se është nga moti mirëpo më vonë e kuptova se duhet bërë diçka.

Vizita te mjeku

Kam bërë vizita tek sallonet më të mira si dhe tek dermatologu më i mirë që më sugjeroi një krem për akne dhe më tha ta thjeshtëzoj rutinën e kujdesit të lëkurës. Kjo këshillë më ndihmoi ca javë, derisa lëkura ime filloi të irritohet përsëri. Shumë njerëz fajësonin stresin, mirëpo nuk ishte ajo pasiqë isha shumë e relaksuar.

E vërteta për prodhimet qumështore

Një ditë e lexova një artikull për prodhimet qumështore, për intolerancën që mund të shkaktojë probleme të lëkurës dhe sinusitit. Menjëherë e kuptova se çrregullimet e mia paraqiteshin nga qumështi që përdorja në kafen time të mëngjesit. Menjëherë hoqa dorë nga ai veprim dhe brenda një jave filluan përmirësimet. Nuk kam shmangur 100% prodhimet qumështore mirëpo në më pak se një muaj lëkura ime është përmirësuar dukshëm.

Mos të themi se prodhimet qumështore janë shkaku i paraqitjes së problemeve të lëkurës, mirëpo mund të themi se janë një burim potencial i problemeve që duhet investiguar.

Çfarë thonë ekspertët?

Mjeku i kozmetikës dhe lëkurës Terri Long na shpjegon intolerancën e ushqimeve dhe inflamacionin e barkut.

“Barku kontribuon në 70% të sistemit tonë imunitar dhe kur është kompromituar, një sërë simptomesh paraqiten përfshirë aknet, kruarje e lëkurës dhe probleme të sinusit”, thotë ai.

Si të diagnostifikoheni?

Një gjë të tillë mund ta bëni tek nutricionisti, një mënyrë e lehtë për ta bërë vetë këtë gjë është duke përdorur Dietën e Eliminimit. Kjo dietë nënkupton të shmangeni tërësisht nga ushqime të caktuara për tre javë e më pas ti rinjoftoni në dietë një nga një çdo tre ditë, duke monitoruar reagimin e lëkurës. /Femina.al

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button