Shaqiri: Ligji për përdorimin e flamurit duhet të ndryshohet

Kremtimi i Ditës së Flamurit 28 Nëntori vazhdon të mbetet jashtë listës së festave shtetërore dhe kombëtare për shqiptarët e Maqedonisë, raporton Alsat-M.

Përdorimi i flamurit gjithashtu mbetet në një gjendje diskutueshme pasi ligji aktuale definon që ai mund të përdoret vetëm në nivel komunal edhe atë në komuna ku shumicë janë shqiptarët.

Ish nënkryetari i kuvendit të Maqedonisë Hisni Shaqiri kërkon nga kompetentët shtetëror të respektohen dimensionet e flamurit kombëtar dhe kërkon dimensionin e njëjtë të flamujve e jo të dallojë ai kombëtari nga ai shtetërori. Shaqiri kërkon që flamuri shqiptar të vendoset në të gjitha vendet ku është edhe ai shtetëror.

 

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button